Advent na mateřské


Musím říct, že jedna ze skvělých věcí na mateřské dovolené je, že má člověk čas na rodinné akce a může si je v klidu vychutnat. Vlastně právě tyto rodinné akce jsou jediným společenským vyžitím a tak se na ně těším o to intenzivněji. Advent je takových akcí plný a tak se konečně něco děje a mám se na co těšit. Jednou z takových rodinných akcí je rozsvěcení stromečku na náměstí v Čelákovicích. Vyrážíme společně hned po obědě, ochutnáváme medovinu a svařáček a končíme tradičně v některé z místních restaurací na večeři. 

Další vánoční akcí je u nás doma je pečení cukroví. Každoročně se všechny ženy z příbuzenstva scházíme v domě mých rodičů a pečeme společně. Musím říct, že za ty roky pečení jsme získaly cvik a systém, který nám umožní během víkendu upéct více jak 25 druhů různého cukroví v nejméně trojitých dávkách. Samozřejmě nechybí ani povzbuzovač v podobě šumivého moku, dobrého jídla a vánoční hudby. A nezapomněla jsem ani na Bepanthen krém, který se perfektně hodí na lehké popáleniny od rozpálených plechů a formiček. Letos se poprvé pečení účastnila i moje malá Emi. A musím říct, že opravdu pomáhala. 

Letos poprvé se u nás také sešlo široké příbuzenstvo na čerty a Mikuláše. Starší děti řekly básničku, malé se aspoň vyfotily na památku. 


Stromek na náměstí už svítí, krabice s cukrovím čekají na servírování a teď už jen ten vánoční úklid, který bývá ta méně společenská akce. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Neštovice a mazání - co zaručeně funguje?

In line brusle s kočárkem - jde to, jen zbytečně neriskujte

Indiánská metoda v praxi