Přišlo jaro a už je to tu zase!

Momentálně mám dva palčivé problémy, které je nutno okamžitě vyřešit. První je naučit Emičku na nočník a konečně se zbavit plen aspoň přes den (kýžené jaro je v dohledu a tak se už není třeba vymlouvat na příliš vrstev teplého oblečení) a druhým mým trápením jsou opět kila navíc. Musím zhubnout! A tak se již týden každé ráno probouzím s přesvědčením, že dnes je ten den D., kdy konečně obléknu Emičce kalhotky a prostě absolvuji tu peripetii s neustálým přemlouváním na nočník, praním a sušením a hlavně, že ode dneška už fakt nebudu tak šíleně žrát. Bohužel se mé rozhodné jednání nějak postupem dne přelévá do ztracena a stejně jako s poledním spánkem, kdy navlékám Emičce plenku a nějak už ji celé odpoledne nesundám (skóre tří tepláků a jedněch zateplených kalhot na topení za dopoledne bohatě stačí), tak i já si nějak neodpustím k odpolední kávičce kus čokolády nebo sušenky (po tom dopoledním maratonu je to zasloužená odměna). 
Ale někdy v průběhu víkendu nastal překvapivý zlom. Ne, nebojte, nepřepadlo mě náhlé nechutenství, spíš naopak, na rodinné oslavě jsem hodovala až do pozdních hodin všechno možné. Ale Emička se nějak nechala zlákat vidinou, že když se naučí chodit na nočník, že jí koupíme krásné nové kalhotky s obrázkem, stejné jako nosí ostatní velké holčičky a začala se sama od sebe (s mírným přemlouváním) hlásit na nočník. Využila jsem tedy jejího momentálního nadšení a společně s ní se nadchla pro věc a tak zvaně se do toho tedy obula. Plán zní jednoduše: za žádnou cenu nepolevit a hlavně nedávat plenu! A světe div se, dnes celý den zvládla Emi bez pleny, pokaždé si poctivě řekla a neměly jsme jedinou nehodu. Nemohu tomu uvěřit, že jsme dokázaly přežít celý den bez suvenýru na topení. A nemyslete si, že jsme byly pro jistotu celý den doma. Ba naopak, pěkně i s nočníkem jsme vyrazily na dvě dlouhé procházky a dokonce Emi bez problému dala i skákání na trampolíně s dětmi (evidentně netrpí mírnou inkontinencí jako její maminka). Jsem nadšená, protože ještě včera večer bych vám přísahala, že nezvládneme ani dvě hodiny se suchými kalhotami. 

Tak teď ještě dokopat se k té zdravější životosprávě a hlavně přestat tláskat všechny ty sušenky a čokoládičky. Emička dostane nové kalhotky s obrázky a já bych si také mohla něco slíbit. Třeba také nové kalhotky, krásné, s krajkou a hlavně o velikost menší a bez celulitidy. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Neštovice a mazání - co zaručeně funguje?

In line brusle s kočárkem - jde to, jen zbytečně neriskujte

Indiánská metoda v praxi